Allt om baby och barn
Alltid uppdaterade produkttester
info@babycentrum.se

Babyskydd

Vad är ett Babyskydd?

Ett babyskydd är en barnstol för den nyfödde som brukar användas dom första 6 månaderna när man behöver transportera sin baby i bilen. Babyskyddet ser annorlunda ut mot en vanlig bilbarnstol och har som syfte att skydda babyn under färd. Babyskydd brukar vara praktiskt att använda då man oftast kan fästa det på barnvagnen efter man har varit ute och åkt bil. 

Populära babyskydd

Britax Primo

Britax Primo är ett prisvärt babyskydd från Britax som även har ett praktiskt klickfäste för Britax barnvagnar.

BeSafe iZi Go X1

BeSafe är ett mycket säkert och populärt babyskydd som självklart är enkelt att fästa med ISOfix.

Britax Baby-Safe 2 iSize

Britax Baby-Safe 2 iSize är i toppsegmentet av babyskydd och ger ett säkert skydd.

Vanliga frågor om babyskydd

Vilket babyskydd ska jag välja?

Vilket babyskydd du ska välja beror lite på vilken bil och budget du har. Om du har en någorlunda modern bil med ISOFix rekommenderas det att du köper ett babyskydd som har det. I vissa fall går det även att fästa babyskyddet på barnvagnen så kolla även att det passar på er barnvagn. 

Vad är isofix?

ISOfix är ett fästsystem för bilbarnstolar i bilar som bygger på en internationell standard. Många moderna bilar har isofixfästen i bilen, men kolla om du har i baksätet eller även i framsätet. ISOfix är det säkraste sättet att montera en bilstol med eller babyskydd med. Det är dessutom enkelt att montera med ISOfix. 

Hur vet jag om babyskyddet är säkert?

Dom flesta babyskydden är noga testade och väljer du ett välkänt märke kan du läsa tester för babyskydd.

vad kostar ett babyskydd?

Ett babyskydd kostar från ett par hundra till ett par tusen beroende på märke och modell. Det finns dock flera prisvärda babyskydd som exempelvis Britax Primo som kostar kring 2000kr med fäste. 

Hur länge kan man använda ett babyskydd?

Det rekommenderas att inte använda babyskydd efter 6-9 månader beroende på hur stor babyn har blivit. En bra regel är att babyskyddet är för litet när barnets huvud sticker upp ovanför kanten.

Vilket märke är bäst?

Det beror lite på vad du har för preferenser men om du exempelvis har köpt en Britax barnvagn kan det vara smart att köpa ett Britax babyskydd för att enkelt kunna montera det på barnvagnen. I övrigt finns det oftast adapters att köpa så att just ditt babyskydd passar för er vagn.