Allt om baby och barn
Alltid uppdaterade produkttester
info@babycentrum.se

Bästa lärande spelet 2023

Bästa lärande spelet 2023

Lärande spel för barn är ett roligt och effektivt sätt att stötta barns utveckling och lärande. Spel kan hjälpa barn att lära sig nya saker, utveckla sin tänkande och problemlösningsförmåga, och förbättra sin förmåga att kommunicera och samarbeta med andra.

Ett av de viktigaste sätten som lärande spel hjälper barn är genom att göra lärandet interaktivt och engagerande. Barn är ofta mer motiverade att lära sig när de är involverade i aktiviteten och kan se direkt resultat av sina insatser. Spel ger barnen möjlighet att utforska och experimentera i en säker miljö, vilket kan hjälpa till att bygga deras självförtroende och självständighet.

Lärande spel kan också användas för att hjälpa barn att utveckla olika färdigheter. Många spel innehåller pedagogiska övningar och utmaningar som kan hjälpa barnet att förbättra sin matematiska förståelse, läsa och skriva färdigheter, och även förståelse av naturvetenskap och historia. Spel kan också hjälpa barn att utveckla sociala och emotionella färdigheter, som att arbeta i grupp och hantera konflikter.

Det finns många olika typer av lärande spel för barn, inklusive spel som är utformade för att användas i skolan och spel som är tillgängliga för nedladdning eller spel på en dator eller mobilenhet. Vissa spel är specifikt utformade för att hjälpa barn med specifika behov, som barn med läs- och skrivsvårigheter eller barn med autism.

Det är viktigt att välja lärande spel som är lämpliga för barnets ålder och nivå av färdigheter. Det är också viktigt att sätta tydliga gränser för tid och användning av spelen, för att säkerställa att barnet inte spenderar för mycket tid framför skärmen.

Sammanfattningsvis är lärande spel ett bra sätt att stötta barns utveckling och lärande. Spel kan göra lärandet interaktivt och engagerande.

Här är våra bästa tips på appbaserad lärande för barn:

#1 - Albert - Lekfullt lärande för barn 3-16 år

Hejalbert är det många som har hört talas om tidigare eftersom det kom redan 2015. Över 300.000 familjer har fått hjälp med sina barns utveckling. 

Albert har ett stort utbud av lekfullt lärande i sin app som passar barn mellan 3-16 år. Här kan man lära sig mer inom matematik, svenska, engelska, programmering och geografi. Finns både för iPhone och Android.  

Omdöme & Pris

Från sina användare har Albert fått hela 4,4  i betyg. 

Kostanden för Albert är från 119 kr per månad men billigare om man tecknar årsabonnemang. Just nu kan man även prova gratis. 

#2 – Jaramba – ABC 123 & lek 2-5 år

Jaramba är en appbaserad plattform som inspierar barn till lek och kunnskap. Hos Jaramba får du tillgång till 800 filmer, böcker, sånger och spel för barn i åldern 2-5 år. Finns självklart både för iPhone och Android. 

Omdöme & Pris

Från sina användare har Jaramba fått 3,8 i betyg. 

Kostanden för Jaramba är 99 kr per månad. Just nu kan man även prova gratis. 

#3 – Zcooly – Lärande spel

Zcooly förvandlar läroplanen till roliga och pedagogiska spel för barn i åldern 5-12 år. Zcooly har lagt matematiken i fokus och gjort ett spel som gör matematik roligt för barn. 

Omdöme & Pris

Från sina användare har Zcooly fått 4 i betyg. 

Kostanden för Zcooly är från 119 kr per månad för ett barn. Upp till 3 barn kostar det 189 kr per månad. Just nu kan man även prova gratis. 

Användningen av appar för att stötta barns lärande har ökat kraftigt under de senaste åren. Appar kan erbjuda en mängd olika pedagogiska övningar och utmaningar som är utformade för att hjälpa barn att lära sig nya saker och utveckla olika färdigheter.

En av fördelarna med att använda appar för barns lärande är att de erbjuder flexibilitet och tillgänglighet. Barn kan använda appar när som helst och var som helst, och föräldrar och lärare kan enkelt anpassa innehållet för att möta barnets specifika behov och nivå av färdigheter. Appar kan också användas för att hjälpa barn med läs- och skrivsvårigheter eller barn med autism.

Det finns många olika typer av lärande appar för barn, inklusive spelappar, läsappar, och matematikappar. Dessa appar erbjuder pedagogiskt innehåll som är lämpligt för barn i olika åldrar och med olika nivåer av färdigheter. Spelappar kan hjälpa barn att utveckla deras problemlösningsförmåga och matematiska förståelse, medan läsappar kan hjälpa barn att förbättra sina läsfärdigheter.

Det är viktigt att välja lärande appar som är lämpliga för barnets ålder och nivå av färdigheter. Det är också viktigt att sätta tydliga gränser för tid och användning av apparna, för att säkerställa att barnet inte spenderar för mycket tid framför skärmen.

Sammanfattningsvis är appar ett bra verktyg för att stötta barns lärande. De erbjuder flexibilitet och tillgänglighet och kan hjälpa barn att utveckla olika färdigheter på ett roligt och engagerande sätt. Men det är viktigt att välja lämpliga appar och sätta tydliga gränser för tid och användning.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

 

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar