Allt om baby och barn
Alltid uppdaterade produkttester
info@babycentrum.se

Test: Bästa GPS klockan för barn 2024

Test: Bästa GPS klockan för barn 2024

GPS-klockor för barn är innovativa klockor som kombinerar teknologi med trygghet för föräldrar och barn. Dessa klockor integrerar GPS-teknik för att ge föräldrar möjlighet att hålla koll på sina barns plats i realtid. Medan traditionella klockor endast visar tiden, erbjuder GPS-klockor för barn avancerade funktioner som gör det möjligt för föräldrar att övervaka och kommunicera med sina barn på distans.

En av de mest framträdande funktionerna hos GPS-klockor för barn är deras förmåga att spåra barnets position i realtid. Genom att använda satellitnavigeringssystem kan föräldrar enkelt och exakt lokalisera var deras barn befinner sig. Dessutom kan föräldrar ställa in geografiska begränsningar, så kallade geofencing, och få varningar om deras barn lämnar ett förutbestämt område. Detta ger föräldrar extra trygghet och säkerställer barnens säkerhet.

Förutom platsövervakning erbjuder GPS-klockor för barn också kommunikationsfunktioner. Många modeller är utrustade med inbyggda mobiltelefoner eller push-to-talk-funktioner som gör det möjligt för föräldrar att ringa eller skicka meddelanden till sina barn direkt från klockan. På samma sätt kan barn också ringa eller skicka meddelanden till föräldrarna vid behov.

Så vill du kunna både kommunicera med ditt barn men också se position i realtid är det värt att kika på en GPS-klocka. 

I det här testet har vi gått igenom de vanligaste och mest populära modellerna på marknaden. 

Våra vinnare: Bäst i Test 2024

1. Populär modell: Cmee Play G5 Pro Smartklocka

Cmee Play G5 Pro är en stilren gps-klocka som kommer i tre färger: rosa, svart och blå så att den passar för alla. Den har självklart GPS-funktionen men också telefonsamtal och en bra sos-funktion med tre nödkontakter. 

Föräldraapp finns så att du enkelt kan följa med på barnets position i realtid. Detta är en populär modell som kostar under 2000kr som gör den till en modell i toppsegmentet. 

2. Premium: Xplora X6 Play GPS-klocka

Xplora X6 Play är en populär klocka fullsmetad av funktioner och nödvändigheter. Förutom att den går att byta remmar och skal på och välja mellan 3400 färgkombinationer så har den funktioner som vattentålig, populär app och går att ringa och skicka meddelanden med. Detta kräver dock ett abonnemang som kostar från 109kr/mån. 

3. Prisvärd: Safekid Nova V2

Safekid är ett av de mest populära märkerna på marknaden när det kommer till GPS-klockor och gör riktigt bra klockorför barn. Den här Nova V2 har många spännande och bra funktioner men framförallt vinner den mycket på sitt låga pris på ca 1500kr. För detta får du en komplett GPS-klocka med telefon, sms, gps, whatsapp och en rad bra funktioner. 

Så är du ute efter en prisvärd men samtidigt komplett modell är Safekid Nova V2 ett riktigt bra alternativ. 

6 viktiga tips att tänka på när man ska köpa en GPS-klocka för sitt barn

  1. Plattformskompatibilitet och användarvänlighet
  2. Batteritid och laddning
  3. Platsövervakningsfunktioner
  4. Kommunikationsfunktioner
  5. Säkerhetsfunktioner och integritet
  6. Hållbarhet och vattentålighet

Plattformskompatibilitet och användarvänlighet

Se till att GPS-klockan är kompatibel med de enheter och operativsystem som du och ditt barn använder. Dessutom bör gränssnittet vara intuitivt och lätt att använda både för dig och ditt barn.  

Batteritid och laddning

Kontrollera batteritiden för GPS-klockan och hur lång tid det tar att ladda den. En lång batteritid är viktig för att försäkra dig om att klockan är aktiv och kan spåra ditt barn under en längre tid.  

Platsövervakningsfunktioner

Utvärdera klockans platsövervakningsfunktioner, inklusive GPS-noggrannhet, möjligheten att ställa in geografiska begränsningar och hur snabbt den kan uppdatera platsinformationen.

Kommunikationsfunktioner

Kontrollera om klockan har inbyggd kommunikation, såsom röst- eller textmeddelanden. Detta gör det möjligt för dig att enkelt nå ditt barn och för dem att kontakta dig vid behov.

Säkerhetsfunktioner och integritet

Se till att GPS-klockan har lämpliga säkerhetsfunktioner, såsom en nödknapp eller en funktion för att blockera okända kontakter. Dessutom är det viktigt att försäkra sig om att klockan skyddar ditt barns integritet genom säker datahantering.

Hållbarhet och vattentålighet

Välj en GPS-klocka som är robust och tålig nog att klara av barns aktiviteter och lek. Dessutom kan det vara fördelaktigt att välja en vattentät klocka för att säkerställa dess funktion även under regniga dagar eller vid vattenrelaterade aktiviteter.

Sammanfattning om bästa GPS klockan och testet

Att hitta en GPS klocka som passar för dig som förälder och ditt barn och dess behov kräver research och fundering. Dels vilka funktioner som är viktigt för dig men också hur den går att synca mot andra enheter och kommunikation. 

Antagligen behöver det vara enkelt för dig att följa med på positionen på ditt barn och att du kan kommunicera också. 

Lägg därför tid på research för att hitta just den modellen som passar dig och kom ihåg att priset är inte alltid det som avgör om den är bra eller inte. 

Vanliga frågor om GPS-klockor för barn

En GPS-klocka för barn är en liten bärbar enhet som är utrustad med GPS-teknik för att föräldrar ska kunna hålla koll på sina barns plats i realtid.

GPS-klockan för barn använder sig av satellitnavigeringssystem för att spåra barnets plats och överföra den informationen till föräldrarnas enhet, vanligtvis via en mobilapp eller webbgränssnitt.

Förutom platsövervakning har GPS-klockor för barn ofta kommunikationsfunktioner, som till exempel inbyggda telefoner eller möjligheten att skicka meddelanden till föräldrar. Många klockor har också säkerhetsfunktioner som geofencing och nödknappar.

GPS-klockor för barn är utformade med säkerhet och integritet i åtanke. Det är viktigt att välja en pålitlig och pålitlig klocka från en betrodd tillverkare och att följa tillverkarens anvisningar för säker användning.

Fördelarna med att använda en GPS-klocka för barn inkluderar föräldrars förmåga att hålla koll på sina barns plats i realtid, säkerhetsfunktioner som kan vara avgörande i nödsituationer, och möjligheten att hålla kommunikationen öppen mellan föräldrar och barn.

En potentiell nackdel med GPS-klockor för barn är att de kan vara förknippade med integritetsfrågor och att vissa barn kan känna sig övervakade eller begränsade av dem. En annan nackdel kan vara att vissa modeller har dålig batteritid. 

Relaterade tester och innehåll

Bästa babyskyddet

Britax BabySafe III i-Size

Bästa babyvakten

Bästa terrängvagnen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland, Jollyroom, Babyv, Bugaboo 

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar