Allt om baby och barn
Alltid uppdaterade produkttester
info@babycentrum.se

Bästa Babyvakten & Babymonitorn

babyvakt

Bästa Babyvakten & Babymonitorn

Att välja rätt babyvakt är avgörande för föräldrar som vill hålla koll på sina små. I Sverige finns en mängd alternativ, men de bästa utmärker sig genom pålitlig prestanda och avancerade funktioner.

På marknaden idag finns det några stora kända varumärken som har stört utbud av babyvakter och babymonitors. Något som är bra att vara medveten om här är att det inte nödvändigtvis är priset som styr om den är bra eller inte.

Här är det viktigare att titta på vilket behov du har och vilka specifikationer kameran har. Är det t.ex. viktigt för dig med lång batteritid på monitoren? Vill du bara ha en enklare modell att ha i vagnen? Är det ett väldigt mörkt rum så du behöver bra kamera för mörker? Vill du kunna prata och spela upp vaggvisor för barnet?

Här är en närmare titt på de fem bästa babyvaktsalternativen på marknaden, skräddarsydda för att möta de specifika behoven för småbarnssäkerhet.

Top 5 bästa babyvakterna och babymonitors

1. Bäst bildkvalite: Motorola PIP1610 Babyvakt HD-video/WiFi

Motorola PIP1610 HD är en otroligt bra babyvakt med bildkvalité som slår de flesta andra, även i mörker. En stor fördel är också den stora 5″ skärmen som ingår med ett stabilt fäste som gör att den alltid står bra på bordet.

Kameran går också att styra från skärmen som underlättar om du behöver rikta om kameran eller zooma in efter barnet har somnat, utan att behöva gå in i rummet och riskera att barnet vaknar. Fungerar också perfekt med Motorolas app där du kan få notiser på rörelser i rummet.

Kameran har också Wifi som gör att den är enkel att komma åt. Infraröd nattsyn för perfekt och klar bild i mörker. Uppladdningsbart batteri med 6 timmars batteritid vilket är ganska standard och brukar räcka för de flesta.

Självklart kan du också se temperatur i rummet och prata med barnet genom kameran. Det är få kameror som faktiskt har HD upplösning och med 720p blir den här en riktig vinnare. 


2. Lång batteritid: Philips Avent Connected Babyvakt SCD921

Philips Avent modellerna är otroligt populära babyvakter i premiumsegmentet. Det är ju ingen hemlighet att Philips vanligtvis gör bra produkter inom det mesta.

Här får du en bra kamera med en 4,3″ högupplöst skärm och hela 12 timmars batteritid. Så är du ute efter en kamera med bra batteritid är det är rätt modell att välja. Inte lika bra kvalite på kamren som Motorolan men betydligt längre batteritid.

En stor fördel med Philips Avent Connected SCD921 är också appen som gör det möjligt att se kameran oavsett vart du befinner dig. 


3. Enklare babyvakt: Neonate BC-6500D Digital Babyvakt

Om du inte har behov för en stor och högupplöst skärm men vill ha en bra och pålitlig babyvakt så är Neonate BC-6500D ett bra alternativ. 800 meter räckvidd och en batteritid på 200 timmar standby gör den till ett riktigt prisvärt alternativ då denna vanligtvis kostar under 2000kr.

Fördelen med denna är att den passar även utmärkt att lägga ner i barnvagnen eller på andra platser där du behöver ha övervakning av ditt barn. 

Neonate BC-6500D


4. Topmodell: Motorola Babymonitor VM65X Connect

Motorola VM65X Connect är en av motorolas topmodeller som ger dig 1080p upplösning på kameran vilket är få andra modeller som har. Denna är något dyrare än de andra från motorola men motorola PIP1610 kommer antagligen att räcka utmärkt. Men som sagt, önskar du ännu bättre bildkvalite än den så är den här snäppet vassare. 


5. Mest prisvärd: Motorola Babymonitor VM44 Connect

Motorola VM44 Connect är en otroligt prisvärd babymonitor om man vill ha en enklare modell som kostar under 1500 kr. Trots ett lågt pris har du tillgång till app och du får en bärbar monitor med 6 timmars batteritid.

Kameran fungerar på natten och visar även temperatur som toppmodellerna gör. Detta är en enkel, smidig och liten kamera som fungerar bra om man inte önskar att betala flera tusen för en babyvakt. 

Vad är fördelarna med en babyvakt?

1. Övervakning och trygghet
Babyvakter möjliggör konstant övervakning av barnet, vilket ger föräldrarna ökad trygghet. Genom att ha ljud och video i realtid kan föräldrarna hålla koll på barnets välbefinnande och reagera snabbt vid behov.

2. Sömnövervakning
Många moderna babyvakter erbjuder sömnövervakning, vilket ger föräldrarna insikt i barnets sömnvanor och möjliggör justeringar för att skapa en optimal sovmiljö.

3. Möjlighet till vila
Babyvakter ger föräldrarna möjlighet att vila eller utföra andra sysslor, samtidigt som de har möjlighet att lyssna eller titta på barnet. Det är särskilt användbart under napptider eller på natten.

4. Rörelsedetektering och temperaturövervakning
Vissa babyvakter har avancerade funktioner som rörelsedetektering och temperaturövervakning. Detta ger föräldrarna ytterligare säkerhet genom att varna vid ovanliga händelser eller omgivningstemperaturförändringar.

5. Frihet och flexibilitet
Med en babyvakt kan föräldrarna enkelt röra sig runt i hemmet eller utomhus utan att tappa koll på barnet. Det ger en frihet och flexibilitet som är särskilt viktig för en aktiv livsstil.

Sammanfattningsvis ger en babyvakt föräldrar den nödvändiga bekvämligheten och säkerheten för att navigera genom föräldraskapet med större trygghet och lätthet.

Andra nätbutiker med babyvakter

Relaterade tester

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Jollyroom och Babyworld

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar