Allt om baby och barn
Alltid uppdaterade produkttester
info@babycentrum.se

6 saker du behöver när ditt barn börjar på förskolan

6 saker du behöver när ditt barn börjar på förskolan

Att förbereda sitt barn för den stora dagen då det ska börja på förskolan kan vara både spännande och nervöst. Det finns en del saker att tänka på och förbereda för att övergången ska bli så smidig som möjligt. Här är sex saker du bör ha redo när ditt barn börjar på förskolan.

1. Extra barnvagn för förskolan

En av de viktigaste sakerna att ha på förskolan är en extra barnvagn. Många förskolor erbjuder vila och sömn utomhus, och en barnvagn gör det bekvämt för ditt barn att ta sina dagliga tupplurar. Välj en robust och lättanvänd barnvagn som kan tåla väder och vind. Ett tips är att också välja en vagn som du vet att ditt barn trivs i då dessa sovstunder i förskolan är otroligt viktiga för att barnet ska orka hela dagen. Du kan med fördel ta med din huvudvagn till förskolan och sedan ha en annan extra hemma till helger. 

Läs våra populära tester om barnvagnar här

Bästa barnvagnen 2024
Bästa barnvagnen för terräng
Bästa ihoppfällbara barnvagnen

2. Märkta kläder och skor

För att undvika att kläder och skor kommer bort eller blandas ihop med andra barns tillhörigheter är det viktigt att märka alla plagg och skor med ditt barns namn. Det finns många olika typer av namnlappar, från stryk-på lappar till klistermärken, som gör det enkelt att hålla reda på alla kläder. Det finns flera olika leverantörer av namnlappar men den mest populära som används av många är filur namnlappar som vi har testat här

3. Extra kläder

Barn tenderar att smutsa ner sig, särskilt när de leker utomhus eller pysslar. Att ha ett extra ombyte kläder, inklusive strumpor och underkläder, är därför ett måste. Packa dessa i en påse och se till att de förvaras på ett lättillgängligt ställe på förskolan. Kom också ihåg att dessa behöver bytas ut, tvättas osv med jämna mellanrum. 

4. Blöjor och våtservetter

Om ditt barn fortfarande använder blöjor, se till att förskolan har en tillräcklig mängd blöjor och våtservetter. Förskolan kan ha specifika regler för blöjbyten, så det är bra att prata med personalen om vad som gäller och hur ofta du behöver fylla på med nya blöjor. Det kan också skilja sig från förskola till förskola och kommun till kommun om du behöver ta med detta eller inte. 

5. Hygienartiklar

En liten necessär med hygienartiklar som tandborste, tandkräm och hårborste kan vara bra att ha på förskolan. Många förskolor har rutiner för tandborstning efter måltider, och att ha egna hygienartiklar hjälper till att hålla god hygien och rutiner för ditt barn.

6. Personliga föremål

Vissa barn kan känna sig mer trygga och hemmastadda med ett favoritföremål från hemmet, såsom en mjukisleksak eller filt. Att ha något välbekant kan göra övergången till förskolan lättare och ge ditt barn extra komfort och trygghet under dagen.

Sammanfattning

När ditt barn ska börja på förskolan finns det flera viktiga saker att tänka på och förbereda. En extra barnvagn för tupplurar, märkta kläder och skor, extra kläder, blöjor och våtservetter, hygienartiklar, och personliga föremål är några av de nödvändigheter som kommer att underlätta både för dig och ditt barn. Genom att vara väl förberedd kan du hjälpa ditt barn att få en positiv start på sin förskoleupplevelse.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar