Allt om baby och barn
Alltid uppdaterade produkttester
info@babycentrum.se

Barnvagn som handbage? Tänk på detta!

Barnvagn som handbage? Tänk på detta!

Tips när du ska resa med barnvagn

Resa med barnvagn kan vara utmanande, särskilt när du ska flyga med den. Men det finns viktig information du bör känna till om du vill göra det så bekvämt och smidigt som möjligt. Här är några tips för att hjälpa dig att planera din resa med barnvagn som handbagage.

Flygbolagsregler

 • Norwegian: På Norwegian är en liten barnvagn tillåten som gratis handbagage ombord, så länge den inte tar upp för mycket plats och den måste kunna rullas ombord på planet.

 • SAS: På SAS tillåts en liten barnvagn som handbagage, men det kan vara bäst att kontrollera det aktuella tillståndet med flygbolaget innan du bokar din resa.

 • Ryanair: Ryanair tillåter en liten barnvagn som gratis handbagage ombord, men det är viktigt att bekräfta deras regler innan du reser, eftersom de ibland ändrar sina policyer.

Tänk på före resan

 1. Packa lätt: Försök att packa lätt när du reser med en barnvagn, så att du inte belastar den mer än nödvändigt. Ta med endast det viktigaste och försök att undvika att packa för mycket.

 2. Montera ner: Om möjligt, montera ner barnvagnen till en mer praktisk storlek för att göra det enklare att bära och förvara den som handbagage.

 1. Märk väskan: Märk alltid din barnvagn med ditt namn och adress, så att den inte förväxlas med någon annans väska på flygplatsen.

 2. Bär viktiga saker: Ta med viktiga saker som amningskudde, babymat och leksaker i en annan väska, så att de inte riskerar att bli borta under resan.

 3. Kontrollera regler: Kontrollera alltid flygbolagets regler för barnvagn som handbagage innan du reser, så att du vet vad som gäller för just din resa.

När du anländer till flygplatsen

 1. Checkin: Checka in din barnvagn som handbagage så fort du kommer till flygplatsen, så att du har tillräckligt med tid för att säkerställa att den är säkert packad.

 2. Ta hand om viktiga saker: Ta alltid med dig viktiga saker som amningskudde, babymat och leksaker på flyget, så att du har tillgång till dem under resan.

 3. Be om hjälp: Om du behöver hjälp med att bära din barnvagn till och från flygplatsen, tveka inte att be om det. Personalen på flygplatsen brukar vara mer än villig att hjälpa till.

Resa med barnvagn som handbagage kan vara utmanande, men med lite förberedelse och planering kan du göra det till en bekväm och smidig upplevelse. Följ dessa tips och tricks och du kommer att vara på väg mot en problemfri resa med ditt barn.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar