Allt om baby och barn
Alltid uppdaterade produkttester
info@babycentrum.se

Vad ska man tänka på när man köper babyskydd?

Vad ska man tänka på när man köper babyskydd?

Vad ska man egentligen tänka på när man köper ett babyskydd? Ska man använda ISOfix eller inte? Vilka är säkra och hur länge kan man använda ett babyskydd?

Välj ett babyskydd som passar din bilmodell

När du välker ett babyskydd behöver du främst se vad som passar i din bil. Även om din bil har isofix kan det vara så att vissa modeller inte passar. Kolla därför på tillverkarens hemsida för komplett lista av bilmodeller som stöds. Många butiker låter också en testa babyskyddet i bilen så fråga efter det om du känner dig osäker. Då märker du också om det är lätt att montera eller inte.

ISOFIX eller inte?

Om din bil har ISOfix är det att föredra eftersom det erbjuder mer säkerhet än om man bara använder bilen säkerhetsbälte. Vanligt är att ha ISOfix i baksätet men även vissa bilar har i framsätet. Om du monterar i framsätet, se över så att du inte har airbag aktiverat på passagerarsätet bara. ISOfix är också enklare att montera och bara klicka i babyskyddet varje gång det ska användas.

Hur länge ska man använda ett babyskydd?

Babyskydd är vanligt att man använder från nyfödd upp till ca 15 månader. Många av babyskydden har ett inlägg för nyfödda som man kan ta bort efter några månader när bebisen växer ur den. Maxvikt brukar vara kring 13kg också vilket kan vara bra att tänka på. 

Jämför babyskydd

Kom ihåg att jämföra priser på babyskyddoch läs tester på nätet. Vi har sammanställt flera tester av olika typer av babyskydd och modeller.

Britax BabySafe2 i-Size

2295:- Läs mer
2295:- Läs mer
2295:-Läs mer

2

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size

2595:-Läs mer
2595:-Läs mer
2595:-Läs mer

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. 

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar