Allt om baby och barn
Alltid uppdaterade produkttester
info@babycentrum.se

Vad ska man tänka på när man köper en barnvagn?

Vad ska man tänka på när man köper en barnvagn?

När du köper en barnvagn finns det vissa saker som kan vara bra att tänka på redan när du ser på olika modeller. Exempelvis om du bor i stan eller ute på landet och behöver en vagn som fungerar bra i terräng? Behöver du en vagn som är enkel att lasta i bilen? Vill du ha en vagn som du enkelt kan fästa babyskyddet i? Då har du kommit helt rätt, i det här inlägget tar vi upp några av de viktigaste faktorerna du behöver ta ställning till när det kommer till barnvagn. Missa inte heller att läsa vårt test om bästa barnvagnen

Vilken vagn ska jag välja om jag bor i stan?

Om du bor i stan vill du antagligen ha en barnvagn som fungerar bra på asfalt och trottoarer primärt sett. Då fungerar det med en vagn med lite styvare och hårdare chassi eftersom du främst kommer gå på plan mark. Fördelen med dessa vagnar är att dom oftast lite billigare och mindre vilket gör att dom även passar bra om man har begränsat med lastutrymme i bilen. Dom är också enklare att ta med på exempelvis tåg och buss vilket är bra om man bor centralt. En bra cityvagn är Britax Smile 3 som har något styvare chassi men samtidigt en lätt och smidig vagn.

Britax Smile 3

Vilken vagn ska jag välja om jag bor utanför stan och vistas i terräng? 

Om du primärt kommer gå på grus eller ute i skogen är det många som föredrar Emmaljungas vagnar, främst NXT90 som är mer robust och fungerar bra för alla underlag. NXT60 är något mer av en cityvagn även om den också fungerar bra i terräng. Det finns en modell från Stokke som heter Trailz som har vunnit flera tester just för terräng. En sak som många föredrar för terräng är att ha hjul som innehåller luft som upplevs något mjukare än skumfyllda gummihjul. Fördelen med luftfyllda hjul är att du själv kan reglera hur mjuka/hårda dom ska vara. Nackdelen är såklart att du kan få punktering samt att dom läcker ut luft. Sen behöver du också stora hjul och bra chassi/fjädring för att det ska bli så bra som möjligt i terräng. 

Vilken barnvagn har bäst kvalitè?

Rent spontant kan man säga att dom populära märkerna som Bugaboo, Emmaljunga och Britax håller bra kvalité alla men där dom två förstnämnda är något mer premium än vad Britax är. Så vill du lägga lite mer pengar ska du absolut gå för en Bugaboo eller Emmaljunga. Dessa två märken håller antagligen också något högre andrahandsvärde vilket kan vara bra om du planerar att sälja senare. 

Tänk på att det kan vara långa leveranstider 

Kom ihåg att många barnvagnar har leveranstid. I vissa fall kan det vara upp mot 3-6 månaders leveranstid på en vagn. Så var ute i god tid så att du verkligen har barnvagnen till födseln, det kommer underlätta. 

Duovagn eller inte?

Oftast är det att föredra med en duovagn om det är första barnet och det är till en nyfödd som ska användas för att växa i. Då får du både en liggdel och en sittdel att byta till när liggdelen är för liten. 

Jämför priser på barnvagnar

Kom ihåg att jämföra priser på barnvagnar och läs tester på nätet. Vi har sammanställt flera tester av olika typer av barnvagnar och modeller. 

 

Köp Britax Smile 3

8995:- Läs mer
8995:- Läs mer
8995:-Läs mer

Köp Emmaljunga NXT90

9599:-Läs mer
9999:-Läs mer
9999:-Läs mer

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar